Open water diver

Begin aan je avontuur

Ontdek een nieuwe wereld! Geniet van de vrijheid als je door het blauwe water glijdt. Beleef nieuwe avonturen en maak kennis met onbekende werelden. Duiken is gemakkelijker dan je wellicht denkt! Ga deze uitdaging aan en duik in een deze nieuwe wereld.

Het “Open Water Diver” brevet geeft toegang tot je duikavontuur.

SSI biedt je een gemakkelijke manier om de theorie in je eigen tempo te leren, ondersteund met een handboek en een dvd. De theoretische aanvulling en de praktische vaardigheden worden je op het duikcentrum en in het zwembad c.q. buitenwater door de instructeurs aangeleerd. Na het afronden van de opleiding ben je een gebrevetteerd SSI duiker. De brevetten van SSI worden overal in de wereld erkend, waardoor je duikervaringen oneindig zijn. En hier hoeft het plezier niet op te houden! Bekijk al onze spannende specialty programma’s die je kunt volgen en die je nog meer plezier en veiligheid geven bij het duiken. Dit is je kans om het volgende niveau van je duikavonturen te bereiken. SSI en Duikcentrum “Amersfoort Noord” zijn de betrouwbare buddy’s die je hierbij begeleiden.

Cursusduur

De Open Water Diver cursus duurt ongeveer 6 weken en bestaat uit 6 theorielessen incl. theorie examen, 5 zwembad trainingen en 4-6 buitenwaterduiken. Het lessysteem is gebaseerd op een modulair onderwijssysteem wat u fasegewijs zowel in het theorielokaal, alsmede in binnen- en in buitenwater naar een hogere graad van duikperfectie brengt. De cursus Open Water Diver kan ook gegeven worden in dagonderwijs (o.a. weekcursus).

Uitrusting

Het gebruik van een duikpak en persluchtmateriaal is bij het lesgeld inbegrepen. Evenals het pakket met lesboek, DVD, logboek en brevetaanvraagformulier(duikpasje). Bij aanvang van de eerste zwembadles dient u in het bezit te zijn van een basisuitrusting, bestaande uit vinnen, masker en een snorkel. Deze kunt u uiteraard met een leuke starterskorting in onze duikshop aanschaffen.

Wat kost de cursus?

De cursus, die gegeven wordt door gediplomeerde duikinstructeurs, kost inclusief bovengenoemd lespakket en gebruik van duikmateriaal tijdens de opleiding € 425,00

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om lid te worden van ons duikteam en mee deel te nemen aan de vele door de duikschool georganiseerde activiteiten. Tijdens de winterperiode houden we onze conditie en vaardigheden op peil door praktijktrainingen in het Sportfondsenbad te Amersfoort. Meer informatie hierover is bij ons Duikcentrum verkrijgbaar.